26-09-08

Start to run podcast (alweer!) verdwenen

Ik weet het, ik ben er laat mee. Ik ben dan ook een laatbloeier. Maar ook heb ik eraan moeten geloven. Het ergste is: ik vind het nog leuk ook.

Ik ben begonnen met Start to run. Omdat ik eerst nog dacht dat ik het misschien niet vol zou houden, heb ik het er nog niet over gehad, maar aangezien ik nu al aan les 19 toe ben, durf ik wel uit de kast te komen. Ik ga lopen, drie keer in de week. Eén keer heb ik een week overgeslagen, maar toen was ik verkouden en had ik geen lucht genoeg. Maar voor de rest: keurig volgens schema, alle lessen volgehouden tot hiertoe. Eén van onze gasten (zij loopt de halve marathon, voor mij een beetje te veel van het goede, maar sjapoo!) heeft mij zelfs al goesting doen krijgen in de tweede serie: van 5 tot 10 km. Lopen met Evy rulezzz. En ze is zo fier op mij, Evy! Lachen Tenminste, dat zei ze laatst toch nog.

Maar nu komt het. Evy heeft mij laten zitten. Zomaar, zonder boe of ba. Start to run is gestopt. Stop to run. Net nu het zo leuk begon te worden. Evy, where are you? De podcast is offline gehaald en dat is blijkbaar niet de eerste keer. Vorig jaar rond deze tijd gebeurde hetzelfde, lees ik hier en daar. Maar toen kon je via Itunes nog downloaden, dus no problemo. Maar nu is het daar dus ook afgehaald? Waddismedanuweervooriets? Ik struin het hele interwebs af, maar ze is weg, verdwenen, partie, verschwunden, gone!

Gelukkig heb ik de lessen van deel 1 al allemaal gedownload, maar van deel 2 helaas nog niet. Kan iemand mij die eventueel bezorgen? Heeft iemand ze nog op zijn pc staan of weet je waar ik ze kan vinden? Tell me. Voor één keer in mijn leven dat ik er een gedacht van maak om eens aan mijn conditie te werken. Je zult het altijd zien.

 

10:57 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (21) | Tags: wel en wee, start to run |  Facebook |

13-09-08

Huisdieren...misverstand?

Dit berichtje komt er eigenlijk naar aanleiding van de reactie van Inge op mijn vorige post, maar ik krijg er vaker vragen of opmerkingen over. En omdat misverstanden er zijn om de wereld uitgeholpen te worden...

Huisdieren zijn op camping l'Escargot wel degelijk welkom. Honden, poezen, cavia's of fretjes, zolang ze aan de leiband gehouden worden en uitgelaten worden buiten de camping, zien wij ze even graag komen als hun tweevoetige baasjes. Mac, onze eigen hond, heeft niets liever en heeft op deze manier al een heleboel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes gemaakt die hij met plezier mee uit neemt op zijn dagelijkse wandelingen. Dus als u met uw eigen tent, caravan of mobilhome komt, neem Blackie, Minoes of Prutske dan zeker mee.   

Alleen voor de stacaravans, door sommige van onze klanten al omgedoopt tot kampeervilla's, gelden andere regels. Omdat we deze in de perfecte staat waarin ze nu verkeren willen houden, hebben we ervoor gekozen ze huisdier en rookvrij te houden. Zo zijn en blijven ze bovendien ook erg aangenaam voor nietrokers en mensen met een allergie.  

Huisdieren in verhuuraccomodatie, het is een hekel punt, ik weet het, wij lopen er zelf ook geregeld tegenaan. Ik vind het persoonlijk vaak begrijpelijk. Nu hebben wij een hond met kort haar en als wij ergens naartoe gaan, hebben wij zo ongeveer meer dekentjes en ligkussens mee voor Mac dan kleren voor onszelf, ter voorkoming van vlekken en haren die zouden kunnen achterblijven. Maar doet iedereen dat? Daar heb ik geen gedacht van. En dan nog. 

Als het mooi weer is, dan valt dat allemaal misschien nogal mee, maar als ik mij probeer voor te stellen hoe een stacaravan er uit zou zien na een regenachtig weekend met een Benner Senner... Visualiseer en u begrijpt waar ik naartoe wil.     

En als u mij nu toestaat, dan ga ik met Mac een wandelingske gaan doen. Het is eens gestopt met regenen namelijk.

15:04 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (0) | Tags: camping, mac, huisdieren, stacaravans |  Facebook |

11-09-08

Ik kan u geruststellen

Voor iedereen die begaan was en is met ons sanitair en de staat waarin de kampeerders het zouden achterlaten, heb ik een tussentijdse dienstmededeling:

Ge moogt op uw twee oren slapen. Zo proper dat de mensen dat achterlaten, ge hebt daar geen gedacht van. Niet normaal. Soms heb ik de indruk dat het nog properder is nádat ze gedoucht hebben. Of dat ze gewoon helemáál niet douchen. Anywayzzz: ik vind dat wijs. Respect en al.

Die kamperende gasten van ons: you guys rule!

En dan nog iets anders: in de categorie multinationaliteit kunnen we nog eentje bijschrijven op ons lijstje. We hebben nen Amerikaander gehad! Op de velo door Europa. En nu gij Lance!

00:00 Gepost door Tientjuh in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: camping, sanitair, kampeerders |  Facebook |

02-09-08

Internationale bedoening

We zijn nu zo een maandje of twee open, eerst waren alleen de stacaravans te huren en sedert het sanitair helemaal klaar is (een dikke twee weken) ook volop de staanplaatsen. En we staan er van te kijken hoeveel verschillende nationaliteiten we hier al op bezoek gekregen hebben. West-Vlamingen, Oost-Vlamingen, Antwerpenaars, wat een variatie! Nee serieus, in die paar weken hebben we op de camping al gasten gehad uit: België (natuurlijk), Nederland (nog veel natuurlijker, hier in de Ardennen), Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, maar bijvoorbeeld ook uit Italië en Israël. En dit weekend, voor de Formule 1 in Spa - hét weekend van het jaar hier - komen er ook nog Engelsen en Zwitsers om bij te schrijven op onze cv.

Trouwens, nog over die F1 in Spa: we hebben nog 1 stacaravan vrij voor dat weekend, dus wie nog een slaapplaats zoekt: tis ier dadde moet zijn!

 

 

10:34 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (1) | Tags: camping, gasten, f1 spa |  Facebook |

01-09-08

Bij nacht en ontij

Ook dan zijn we in de weer. Deze keer om onze wegwijzers te gaan plaatsen. Op alle belangrijkste kruispunten en invalswegen van Theux staan ze te blinken, vanaf nu. En dat blinken maag je gerust letterlijk nemen.

bordjes

Daar horen natuurlijk een paar actiefoto's bij Lachen.


bordjes zetten 1

De eerste ging een beetje stroef, maar daarna ging het vlotjes.


En zo weet iedereen vanaf nu naar welke bordjes ze moeten zoeken!


bordjes zetten 2

18:18 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (1) | Tags: camping, bordjes |  Facebook |

Synchroniciteit ?

Zo raar, hoe sommige gebeurtenissen blijkbaar altijd samen moeten vallen. Gelijktijdigheid van dingen en gebeurtenissen. Hm.
Rijdt er een vrachtwagen tegen een brugpijler, kan je er zeker van zijn dat dat in diezelfde week nog eens gebeurt. Vrachtwagen rijdt in op file, de dag erna: juist. Het ging net zo met - hoe tragisch ook - die kindjes die in een veel te warme auto waren blijven zitten. En zo zullen er nog wel voorbeelden zijn.
Vandaag was ook weer zo'n dag. Het was gelukkig een stuk minder erg, maar toch minstens even opvallend. In de verkeersinformatiestukjes werd er precies alleen maar melding gemaakt van obstakels op de weg. Verloren ladingen. Dingen die niet op de snelweg thuishoren, zullen we zeggen. Ik herinner mij: een bundel paaltjes. Een stuk hout. Een schokdemper (of was het een bumper...?). En ik ben er ongetwijfeld nog een paar vergeten. Raar ding, die synchroniciteit.

18:06 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |