26-04-08

Foto-update

Het is hier weeral veel te lang stil laat ik mij vertellen. Daarmee, ik zal jullie eens snel bijpraten door middel van een paar fotootjes. En dan ga ik rap weer voortdoen. Van 't weekend zetten we de speeltuin. Buurvrouw M. De Fantastische heeft voor morgen een troepje mannen opgetrommeld en ik ben de boel een beetje aan het voorbereiden. Pakketjes klaarleggen, vijzen alvast tellen en soort bij soort in volgorde prepareren. Kwestie van morgen geen tijd te verliezen.

En terwijl de mannen de speeltuin gaan opzetten, gaan wij, de vrouwen, verderdoen met de omheining. Vorige week hebben we het grootste gedeelte al gezet, nu nog een klein stukske:

omheining

We hebben de remise (verzamelnaam voor opberghok, atelier, garage grasmaaier en afvalcorner) weer uit de dood laten verrijzen. Het was een betonnen gedrocht dat op instorten stond en nu is het een beschaafd houten schuurtje. Voor en na:

Me and my remise Small Web view

remise

Het hoofdgebouw heeft eindelijk regenpijpen en afwateringsroosters gekregen dus de wirwar van buizen die het overtollige regenwater van het groendak moesten afvoeren behoren tot het verleden. Ook dat ziet er weer wat beschaafder uit. We zijn goed bezig wat beschaving, zou je zeggen.

regenpijpen en afwateringsroosters


En een vriendelijke begroeting van uw gastheer krijgt u er zomaar bij!

Tenslotte gun ik u nog een blik op onze terreinverlichting en nogmaals uw gastheer, tis eigenlijk nogal nen dulle werker! En ik maar fotootjes maken!

verlichtingspaal 1


verlichtingspaal 2

15:48 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (1) | Tags: camping, remise, verlichting, omheining, speeltuin |  Facebook |

06-04-08

Wat ik mij zo allemaal afvraag tijdens het steken van plafonds:

- Waarom maken ze geen hydraulische plateautjes die zo djzzz djzzzz naar omhoog en naar omlaag gaan, helemaal tot op de gewenste hoogte en weer terug, zo gelijk een laadklep van een camion? Maar dan lichtgewicht. En met wieletjes die ingeduwd worden als je er op gaat staan. En niet te duur. Als dat niet te veel gevraagd is natuurlijk. (ter vervanging van het standaard-trapladdertje, ook handig voor in de keuken) Alhoewel, laat toch maar zitten, nu kan ik steppen en werken tegelijk.

- Waarom moeten alle stopcontacten op verlengkabels uitgerust zijn met zo een kinderbeveiliging? Die dingen zijn mega-irritant, ze zijn niet alleen veilig voor al te avontuurlijke kindervingertjes, ook stekkers krijg je er alleen met de grootste moeite in. En ik héb niet eens kinderen!

- Hoeveel vijzen zou ik het voorbije anderhalf jaar eigenlijk al ingedraaid hebben?

- Hoeveel zou ons gebouw eigenlijk al wegen, met al dat materiaal dat we er nu al in verwerkt hebben? (We zijn gestopt met tellen toen het beton gegoten was, toen woog het 222 ton)

Ik bedoel maar, plafonds steken vergt mentaal gezien niet echt veel van een mens. Lichamelijk des te meer. En nu heb ik een massage nodig.

22:19 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (0) | Tags: plafonds |  Facebook |