30-03-08

[Wijvenweek]Inhaalmanoeuvre van een roze playmobil

ww_logo_120x120Neen, ik ga het niet hebben over mijn kwaliteiten als chauffeur, die staan trouwens niet ter discussie. Om het maar eens gezegd te hebben.

Ik moet alleen even snel wat wijvenweek-schade inhalen.

Ten eerste. Kinderen. Nog niet. Blij mee ook, met dat nog niet. Maar dat geeft geen garanties voor het toekomstig beleid (sorry, de zevende dag op de achtergrond, en dan ben ik nogal eens geneigd tot overname van taalgebruik). Ik denk er nog steeds over na. We denken er nog steeds over na, moet ik zeggen. En als we eruit zijn, ben ik er niet zeker van dat ik dat dan aan jullie neus ga hangen. We zien wel.

Ten tweede. Wat mannen niet begrijpen. Goh, er zijn zoveel dingen. Een paar voorbeelden? Waarom niet. Lekker veralgemenen? Bah ja. Voor één keer. Het is de schuld van de wijvenweek. Ha. En ik ben niet eens te beroerd om bij elke onbegrepen situatie wat opheldering te bieden.
In het kader van de veralgemening staat "we" vanaf hier voor wijvekes en "ze" voor de mannekes. Logisch.

Ze begrijpen er dus niets van als:
*we zeggen dat we niets hebben om aan te doen.
Nee, wij zijn overnight niet blind geworden noch proberen we u te doen geloven dat onze kleerkast bij toverslag compleet leeggehaald is. Wij zien die kleren ook wel hangen, alleen: er hangt niets tussen dat past bij de gemoedstoestand waarin we ons bevinden. En we hebben veeeeeeel gemoedstoestanden!
*we het ambetant vinden dat ze direct met oplossingen aankomen als wij met een probleem(pje) aan komen zetten.
Waarom zou je over iets beginnen als je het niet op kan lossen? Mannenlogica. Bij ons werkt dat anders. Laat ons ons hart luchten en geef ons bij voorkeur gewoon gelijk, het leven is niet eerlijk en ja het is waar, het kan soms lastig zijn. En als we uitgezaagd zijn, open dan uw armen en zeg: Alé, kom eens hier. U zal zien, ze zal het appreciëren. En het levert u punten op.
*ze lucht krijgen van ons "puntensysteem" Ja, geef maar toe, we zijn allemaal lopende scoreborden. Allemaal.
Als dit voor het eerst is dat je hoort over dit systeem, kan ik me voorstellen dat het een schok is, manneke. Bij elke foute opmerking, vergeten belangrijke datum of negeren van onze never ending behoefte aan bevestiging worden strafpunten uitgedeeld. Soms veel, soms weinig. En het geheugen van een vrouw reikt ver. Maar er is ook goed nieuws. Je kunt ook punten verdienen, alleen dat werkt een beetje anders. Een reis naar een of ander paradijselijk eiland levert niet noodzakelijk meer punten op dan een "amai, uw haar ruikt zo lekker!" of een etentje in haar favoriete restaurant. Groter is dus niet noodzakelijk beter. (!)
*we de bitch uithangen. (Wij? Ja wij! Je weet wel, die momenten die genkenmerkt worden door een overmatig gebruik van de woorden "altijd", "nooit", "iedereen", "niemand" "nergens", "overal", etc. Nog niet duidelijk? Een paar voorbeeldjes doen altijd wonderen. "Het is hier altijd hetzelfde. Gij doet nooit niets!" of "Niemand begrijpt mij, het is nooit goed!".
Beste manneke. Het heeft niets met u te maken. Ik heb dan ook maar één advies: Nooit tegen in aan! Het heeft namelijk geen zin, je gaat het alleen maar erger maken en dat gaat u punten kosten. We zitten in de onredelijke "mode" en daar ga jij ons niet uithalen. Meestal volstaat een dag wachten, soms twee. Maar het gaat vanzelf weer over. En dan is ze weer zichzelf. No panic.  

En dat is genoeg veralgemening voor één dag. En als ik nog inspiratie en tijd mocht vinden voordat het middernacht is, dan komt er nog een stukje, zoniet wil ik nu nog even zeggen dat ik het een fantastisch initiatief vond, deze wijvenweek. Persoonlijk kon ik er - in tegenstelling tot sommigen - wel de humor van inzien, van de naam. Zou het misschien kunnen dat het woord wijf op zich wel grappig is, maar dat de klank bepaald wordt door de persoon die het uitspreekt en de adjectieven die eraan toegevoegd worden. Als mijn beste vriendin mij zegt dat ik een zot wijf ben, vind ik dat dik ok. Heel anders zou ik het vinden als één van mijn buren mij zou zeggen dat ik een stom wijf ben. Om maar een voorbeeld te geven. Ik bespeurde geen denigrerende klanken noch lelijke adjectieven in de bedoelingen van de initiatiefneemsters. Maar als je dat wil, kan je overal aanstoot aan nemen natuurlijk. Ik vind het bijvoorbeeld erg vernederend voorgesteld te worden als een roze playmobil. Maar wie ben ik. 
Gewoon een meisje met een wijvenblog die er veel plezier aan heeft beleefd. Aan het schrijven zowel als aan het lezen. Bedankt aan de 'bedenkers' Lilith en i.. Het was wij(f)s.

 

14:38 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijvenweek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.