26-03-08

[wijvenweek] Mannen

ww_logo_120x120Nen Ollander. Sinds ik nog een klein Tientjuh was, was dat mijn ideale man. Iconen uit mijn kindertijd - denk Willem Ruis, Ome Willem en consoorten, yep, I'm that old - zullen daar wellicht aan bijgedragen hebben, en mijn besluit stond vast: Nen Ollander it will be. Tegen wil en dank. En dik tegen de goesting van de familie.

Ik heb het nochtans geprobeerd met een paar Belgen, daar heeft het niet aan gelegen.  Misschien dat ik dacht: je weet het niet, probeer toch eerst maar. Het werd nooit wat. En toen ik - op 4000 km van thuis! - de man tegenkwam van wie ik dacht: "gij moogt blijven" bleek het toch nen Ollander te zijn.  Juij! De eerste vraag die mij dan ook gesteld werd toen ik thuiskwam met het heuglijke nieuws: "Ik ga samenwonen" was: "'t Is toch genen Ollander hé!" Alé, dat was eigenlijk de tweede vraag, de eerste was: "Ahja? Hebde gij ne vriend dan?" Het begin van dit sprookje is alweer 17 jaar geleden, het heeft al bijna er-was-eens-allures, ik word oud amai. Of ik ben gewoon jong begonnen, 't zal dat wel zijn.  

Pas op, ik had ook gerust van mijn Ollander-eis af willen stappen, ik ben flexibel, maar dan alleen voor iemand als Johnny Depp. Nothing less. En ik ben niet de enige. Ik heb er op de lijst zo nog een paar gespot.

22:07 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijvenweek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.