25-03-08

[wijvenweek] Shoppen

Hm. Shoppen. Gek genoeg denk ik daarbij alleen aan funshoppen. Rondstruinen, kijken, vergelijken, koffie drinken, mensen kijken, nog meer rondkijken, twijfelen, tenslotte beslissen en content zijn van de 'oogst'. 
Dagelijkse dingen kopen zoals eten, drinken, kuisgerief of bouwmaterialen (ja, ik weet het!), dat valt meer onder het kopje boodschappen doen, vind ik. Zoals tegels bijvoorbeeld, of wc-potten voor het sanitair. Of betonijzer. Of graszaad. Om maar iets te noemen. En daar gaat het nu dus niet over.  

Hm. Shoppen. Ik kon het goed. Ik deed het graag. (Let op de verleden tijd!) Ik spendeerde er best ook veel tijd aan, getuige mijn toenmalige kleerkast en andere kasten vol 'gerief'. Ik was met momenten de regerend kampioene "zoveel mogelijk wijs gerief voor zo weinig mogelijk geld". Duurder is niet altijd beter. Niet altijd. Ik genoot er ook altijd geweldig van als ik een nog-nooit-gezien-praktisch-dingske had gevonden. En ik kocht zelden dingen die ik niet nodig had. Ik heb namelijk nogal veel nodig soms.

Hm. Shoppen. Het ligt met vlagen. Het ene jaar koop ik 50 boeken en evenveel cd's, het andere jaar geen. Het ene seizoen 15 kleedjes en dan een hele tijd geen. Een beetje alles of niets eigenlijk. Het hangt allemaal een beetje af van mijn financiële situatie van het moment. Ik ben namelijk niet zo een spaarder, al is dat misschien meer iets voor een volgend thema. En ik kan ook niet doseren, dus óf ik ga ervoor, maar dan ook volledig, helemaal, all the way, óf het hoeft niet zo nodig. En dan ga ik ook de stad niet in. Hoe minder ik zie, hoe beter dan. Kwestie van de kat niet bij de melk te zetten.

Hm. Shoppen. Van al dat gepraat erover krijg ik precies weer goesting.´'t Is goed. Ik zwijg al.

15:58 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wijvenweek |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.