16-01-08

En toen was er licht

Woehoe! Een overwinning op mezelf! Driewerf hoera!

Ken je dat, dat je iets niet kan en er ook heilig van overtuigd bent dat je het ook nooit zal kunnen? Over het algemeen steek je daar dan ook niet langer energie in met als gevolg dat je het inderdaad ook nooit zál kunnen. Maar zoals met zovele dingen is het anders als je een camping aan het bouwen bent. En als je alles zelf doet. Dan zorg je er maar voor dat je het op een dag onder de knie hebt. Er zit gewoon niets anders op. Het is van moetens.

Electriciteit heette mijn fobie. Het was al zo op de middelbare school waar ik het nooit goed heb kunnen vinden met de leraar 'elletriek', Freddie. Ik begreep met de beste wil van de wereld niet waar hij het over had, de man. Uitleggen, heruitleggen, peten tekenen, hij kon doen wat hij wou, bij mij ging het er niet in. Met de beste wil van de wereld. Later werd het al niet veel beter. Klussen al wat je wil, maar vraag me niets over electriciteit, kabels, stopcontacten, schakelaars en aardingen. It scares the hell out of me.

Tot vandaag. The turningpoint. De voorbije dagen ben ik noest in de weer geweest met stroomkabel, striptang, kabelklemmen en schroevendraaiers. Ik heb plafondstralers geïnstalleerd en bewegingsmelders en noodverlichtingen aangesloten en vandaag was de dag van de waarheid. Kijken of het marcheert. Er stroom op zetten. De energie zijn werk laten doen. En het onverwachte gebeurde. Er kwam licht in de duisternis. Verlichting, letterlijk en figuurlijk. En nergens sloeg een stop door. Geen vonken, ontploffingen of rookpluimen. Freddie zou trots op me zijn.

15:00 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (4) | Tags: camping, electriciteit |  Facebook |

Commentaren

Nu de dagen binnenkort weer langer worden hebben jullie nu licht??? :) :) :)

Fantastisch! Proficiat ! Schitterend ! (zegt de juf)

Groetjes
Sevrine en co

Gepost door: Sevrine en de meisjes en die en jongen | 16-01-08

miss electricity you rock!!!!

Gepost door: jeronimo | 16-01-08

Wahoe!
Als je je talenten wil botvieren:

wij moeten er hier ook eens aan beginnen...

(en efkes als betweter: 't is elektriciteit en niet electriciteit - maar soit ;-))

Gepost door: Kaajee | 17-01-08

proficiat ik ben ook trots op u
zeg
bij ons moet er ook herlegd worden, geef je cursus?
groeten

Gepost door: niki | 22-02-08

De commentaren zijn gesloten.