04-11-07

Ondertussen, op de werf

Alweer bijna een maand sinds mijn laatste bericht. Ik had er de voorbije tijd gewoon de kracht niet voor. (Net zoals met de franse vertalingen, daar kom ik ook maar niet aan toe.) Maar het is niet omdat hier niets verschijnt dat we stil hebben gezeten. Verre van. Een korte samenvatting:

- We hebben nog maar eens een graafmachine op bezoek gehad. Nu moet je weten dat er weinig dingen zijn die ik me erger ontzie dan graafwerken. Ik heb er iets tegen. Zo gaten en geulen in de grond maken en al, ik ben er geen fan van. Maar het moet gebeuren, dat begrijp ik. We hebben de hoofdleidingen voor de stroom en watervoorziening aangelegd naar de staanplaatsen en naar het nieuwe gebouw, goed voor zo'n 300 meter waterleiding en 200 meter (hele dikke en dus hele zware) stroomkabel.

hoofdaansl plaatsen


- Benevens al dat geulengegraaf en dichtgegooi hebben we in één moeite door de remise (een betonnen hok dat toch al op instorten stond) met behulp van de graafmachine en onze buurman boer een kopje kleiner gemaakt en afgevoerd. Later komt op dezelfde plaats een houten vervanging die dienst zal doen als atelier/garage voor de grasmaaier/vuilnissorteerhok. De kampeerplaatsen op het eerste gedeelte van de camping waren vervolgens aan de beurt evenals de weg op datzelfde deel.

weg voorste stuk

- Er moest een boel geëgaliseerd worden, maar Ed is ondertussen een echte professional aan het worden. Ik noem hem dezer dagen dan ook "Eddie, de Groaawelijke Groaafmachieniest". Zaaien zal voor later zijn (lees: het voorjaar, of anders in het beste geval misschien nog wel grasrollen) wegens te laat op het jaar. Jammer maar helaas.

- Het terras moest ook nog aangepakt worden, of tenminste, de plek die het terras moet worden. Ook weer graven, egaliseren, geulen open en dicht (voor stroom, water naar gebouw en ook nog voor de drainagebuis), the works. Helaas regende het de laatste dagen, dus dat maakte het er niet gemakkelijker op, maar het is toch gelukt. Alweer dankzij Eddie, de Groaawelijke Groaafmachieniest.

graven terras


- Vandaag hebben we met palletten en hout en tapijt (remember?) een looppad gemaakt zodat we met droge voeten binnen en buiten kunnen in afwachting van het echte terras. Maar aangezien de weersvoorspelling voor de komende week (regen, regen en nog eens regen) zal dat niet voor direct zijn.

- Het gras, dat groeit gestaag verder. Het heeft al twee maaibeurten gehad en ziet er mooi uit. The Green, noemen onze buren het. Of ook nog: le Billard. We zijn goed bezig.

- En tussen al die bedrijvigheid door was er nog tijd voor wat sociale omgang: Nichtje Bente werd 4 en dat moest gevierd worden. De hele familie werd rond de taart verzameld, er werden kaarsjes uitgeblazen, cadeautjes gegeven, u kent het wel. Gezelligheid. Twee weken later kwamen Eveline en Marcel op bezoek na zo verschrikkelijk lang niet meer gezien. (Marcel zelfs nog nóóit gezien). Altijd een fijn gevoel te merken dat je met sommige mensen blijft klikken, ongeacht de tussenpozen van hun aanwezigheid. Al neemt dat niet weg dat het natuurlijk toch leuker is elkaar wat vaker te zien, wat we ook gaan proberen. Afgesproken.

12:49 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (4) | Tags: stroom, camping, het weer, gras, elektriciteit, water, graven, familie |  Facebook |

Commentaren

Leuk...
... om te zien dat het blijft opschieten...

Doe zo voort, zei de juffrouw altijd...

(En ik deel je afschuw van de graafmachine absoluut niet... lijkt me één van de leukste nevenverschijnselen van bouwen... jammer dat onze tuin te klein is om er hier mee te spelen... ;-))

Gepost door: Kaajee | 04-11-07

Het gaat blijkbaar wel goed vooruit hé :)

Gepost door: Anne | 18-11-07

laat het gras maar groeien! allez dikke machines en grote werken, amar het vlot zie ik en goed ;-)

Gepost door: jeronimo | 22-11-07

GE ZEIT GOE BEZIG ZIE IK
BIJ DEZE EEN GOED EINDE JAAR HE EN DE GROETJES VAN IEDEREEN HIER8

Gepost door: TANTE MOP | 20-12-07

De commentaren zijn gesloten.