13-09-07

Wie zaait...

Die volgende dag was ik nog helemáál niet beter, verre van zelfs. Tot vrijdag heb ik nog in mijn bed gelegen. Vrijdag, de dag dat het nichtje uitgerekend was, maar van een bevalling is er tot op de dag van vandaag nog geen sprake. Ik blijf haar blog dan ook nauwgezet in de gaten houden! 
Vanaf het weekend ging het een stuk beter en zijn we erin gevlogen op het terrein, dat er nog altijd uitzag als een verlaten oorlogszone.

voor gras

Het meeste onkruid was weg of dood, een mooi moment om met het ploegen te beginnen. Door het slechte weer van vorige week, waren de gehuurde machines hier blijven staan, dus toen bleek dat het weekend droog zou blijven, wisten we wat ons te doen stond.

Eerst ploegen en rollen, ploegen en rollen, ploegen en rollen. En ook nu weer troffen we een onvoorstelbare hoeveelheid vreemde voorwerpen aan, al waren we er vantevoren van overtuigd dat onze terreinschoonmaak van vorig jaar supergrondig geweest was. Haringen (nee, geen vissen!), stroomkabels, megabrokken steen, betonnen sokkels met halfvergane houten paaltjes, het is maar een greep uit onze vondsten. Maar nu is het dus echt wel gekuist.

Eens alles omgewoeld en vlak gemaakt, mocht ik komen met mijn zaairol. Zaaien en rollen in één dus.

roll' on

Heen en terug en door en weer en nog eens diagonaal en in krullekes draaiend om elk plekje aan te rollen en van zaadjes te voorzien. Roll' on! 
Zondagavond bij zonsondergang zat de klus er zo goed als op, maandagochtend moest er nog een klein stukske gedaan worden en tegen 9 uur konden de machines weer opgehaald worden. Voor één keer waren we blij met de regen die in de namiddag met bakken tegelijk uit de hemel viel.

Dat gaf ons ook de kans nog wat binnen verder te werken. De woonkamer verder tegelen, nog wat laatste isolatieklussen afwerken, boodschappen doen, het kan allemaal van het 'to do' lijstje geschrapt worden.

Gisteren hadden we dan de helpende handen Ottelie en Eric op bezoek en hebben we op het terrein de randjes afgewerkt en de stukjes waar we met de machine niet bij konden en nu is het alleen nog maar een kwestie van groeien.

gerold

Ik kijk nu al uit naar de eerste maaibeurt!

 

En nu zie ik ook nog dat ik nog maar 8 bezoekers verwijderd ben van het jubileumgetal 50.000! Benieuwd wie dat wordt (en of hij of zij het mij ook laat weten!). Allemaal bedankt voor jullie bezoekjes de voorbije paar jaar! Ik hoop dat het voor u even goed was als voor mij! Lachend

12:44 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (3) | Tags: gras, terrein, camping, het weer |  Facebook |

Commentaren

maaien uik hoop dat dat maaien niet met een rolmaaier gebeurt maar met een gewone grasmaaieren die zefl trekt bv een honda 500cc :p
lol
danté! ik drink er ene en ja uw nichtje dat beoleke blijf thet maar gezellig warm vinden daar binnen, hoe zoude zelf zijn met dit weer in belgie verdikke ;-)

Gepost door: jeronimo | 13-09-07

50015
Verdorie,

net de champagne gemist...

;-)

Gepost door: Kaajee | 13-09-07

grasgezaaid hello, als ik tnaaste keer bij jullie kom zal ik zorgen voor propere savatjes om op jullie proper gras te lopen zulle. nog veel groen werkgenot!!!

Gepost door: J&J | 13-09-07

De commentaren zijn gesloten.