04-05-07

Vroege vogels

We waren er vroeg bij deze ochtend. We hadden afgesproken met de leverancier van het substraat voor het dak om 6:30. Groot was dan ook onze verbazing toen we om 5:30 bij het opstaan, zagen dat ze al waren aangekomen! Voor de zekerheid waren ze extra vroeg vertrokken en aangezien de reis heel vlot verlopen was, waren ze er al rond een uur of vijf. We hebben ze eerst wat koffie gevoerd, en toen konden we aan de slag.

Eerst hebben we een soort tapijt uitgerold over het hele dak die dienst doet als beschermlaag en drainage tegelijkertijd en daarna kon het substraat op het dak gespoten worden.

substraat dak

Een wonder der techniek mag ik wel zeggen. De vrachtwagen die tegelijkertijd als pompwagen fungeerde had 27 kubieke meter substraat geladen en dat werd in één lange (ongeveer vijf kwartier durende) zit onder luchtdruk op het dak gespoten. Daarbij werd het volle laadruim via de 'Turbolift' gekanteld tot ongeveer 45 graden, kwestie van tot de laatste kruimel te gaan.

substraat vrachtwagen

Het substraat zelf is een vulkanisch gesteente dat in grofheid varieert van grove aarde tot kleine kiezels. Het is erg vruchtbaar (voor de plantjes straks) en houdt door zijn poreusheid goed vocht vast.

 

Nu nog een beetje egaliseren en met de regen van maandag kunnen de plantjes snel uitgeplant worden.

13:42 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dak, grasdak, gebouw, camping |  Facebook |

Commentaren

Ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
... eindelijk weer eindeloze succesverhalen...

Het begint er echt wel op te lijken!

(Ik heb goesting om dat daar eens uit te komen testen, dus doe maar flink voort! ;-))

Gepost door: Kaajee | 04-05-07

Kan je het resultaat van de begroening op het platte dak met foto's doorsturen. Zou graag zien hoe het er nu zoal uitziet.

Gepost door: Van Ruyskensvelde Luc | 12-09-08

De commentaren zijn gesloten.