15-03-07

Het Dichte Dak


Het zou de titel van een album van Suske en Wiske kunnen zijn, maar het is gewoon een nieuwe aflevering in het spannende avontuur "Je eigen camping beginnen"  .

dakdicht

 

Ons dak ligt dicht. Nog niet waterdicht, maar als je goed kijkt, zie je op de foto de rollen folie al klaarliggen, dus dat varkentje gaan we vandaag wassen. Niks te vroeg, als ik het weerpraatje dat weergoeroe Deboosere deze ochtend op radio 1 liet horen, mag geloven. En hij is niet de enige die het zegt. Ook hier winden ze er geen doekjes om. Sneeuw. Guur. Winter. Wind. En ik die dacht dat de lente begonnen was. Mooi niet dus.

Vorige week zagen we nochtans al een eerste zwerm kraanvogels overtrekken. Een schitterend gezicht (natuurlijk heb je net op die momenten je fototoestel niet bij )! Die waren hier in het najaar ook al met duizenden tegelijk gepasseerd, maar dan in tegenovergestelde richting. Een eerste troepje verkenners was nu dus al aan de terugtocht begonnen. Benieuwd of de grote groep zal volgen of dat die de aangekondigde mini-winter gaan afwachten. Maar bon, dit volstrekt terzijde.

Het voornaamste is: we zitten binnen. En wie zegt dat die laatste (sprak ze hoopvol) winterprik langer dan een paar dagen duurt? Ik blijf optimistisch, eind volgende week schijnt de zon weer. Denk ik. Hoop ik. Zodat we buiten ook verder kunnen. Zodat we onze deadline halen - of wie weet wel wat vroeger.

En dat brengt me bij de vraag van trouwe bezoeker Kajee. Ik kan je jammer genoeg nog geen garanties geven maar mag ik je vraag misschien met een vraag beantwoorden? Kan je tegelen ?

10:52 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (5) | Tags: het weer, gebouw, dak, camping |  Facebook |

Commentaren

Aha...
... gratis verblijf in ruil voor mankracht...

Daar zit iets in ;-)...

Maar ik moet wel toegeven dat ik beter ben in slopen dan in tegelen... maar dat is zeker al voorbij?!

Gepost door: Kaajee | 15-03-07

Gigantisch Wow, zo ziet dat gebouw er best wel groot uit! :)
Tegelen kan ik niet goed, maar ik kan geweldig goed schilderen. Nog even wachten dan?

Gepost door: a-woman | 16-03-07

Juist op tijd Ik kijk naar buiten door het pas gepoetste verandadak en zie alleen maar dingen die een mens niet wil zien: regen, grijze lucht en vooral regen.

Al een geluk dat het dak er bij jullie op ligt ...

Gepost door: Pater | 18-03-07

wat een kubus Dat begint er al een beke op te gelijken. Ne mens moet zich toch in het droge kunnen wassen.

Gepost door: Robrecht | 22-03-07

Het weer is nu wel écht goed hé voor jullie! Work away zou ik zo zeggen!

Gepost door: a-woman | 04-04-07

De commentaren zijn gesloten.