05-03-07

Hamertje tik

 

Ik laat het soms misschien uitschijnen dat het allemaal kinderspel is, een partijtje lego/mikado/hamertje tik, maar het is toch echt niet te onderschatten hoor. Neem nu dat hamertje tik. 230 tussenstukjes zagen om die dan netjes afgemeten tussen de balken te knellen en met spijkers van 13 cm lang en 5 mm dik vast te zetten. Tik tik tik. Of eigenlijk meer vanuit alle macht: BÁM! BÁM! BÁM! En nog geen één keer op mijn vingers geslagen hé! Maar het resultaat mag er zijn. Niemand die het ooit zal zien, want het zal verdwijnen onder dak en achter plafond, maar ik wéét dat het er zit en jullie nu ook. Kijk:

tussenstukjes

 

Het zagen is al helemaal achter de rug, alle stukjes liggen klaar om vastgetimmerd te worden.

 

blokken zagen

 

Ook het grootste deel daarvan is al gedaan, we hebben er vandaag nog een vijftig te gaan. Dus dat wordt nog een partijtje rammen. En brede schouders dat je daarvan krijgt  .

En dan moet het droog worden. Ik herháál: En dan moet het droog worden. CMS: doe nog eens een gebedje (of offer een blonde maagdelijke deerne, kan mij het schelen, als het maar helpt!), als ik mij niet vergis heeft dat de vorige keer ook gewerkt!

10:43 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (2) | Tags: hout, mikado, dak, het weer, balken, gebouw |  Facebook |

Commentaren

Ik zal...
... een regendans doen...

Met mijn danskwaliteiten kan het niet anders dan dat de zon zal schijnen...

(En dankjewel om het onzichtbare zichtbaar te maken... naar het WC gaan op jullie camping zal een ongelofelijke ervaring worden... wetende dat er 240 tussenstukjes boven mijn hoofd zullen hangen...)

Gepost door: Kaajee | 05-03-07

Wow! Mateloze, tomeloze, torenhoge bewondering heb ik voor jullie!! Als ik aan "gebouwen bouwen" denk, dan stel ik mij altijd een groot pak machines voor en een nog groter pak geschoolde arbeiders die dat allemaal schijnbaar moeiteloos en in een wipke doen. En jullie doen dat allemaal zelf??? Jawadde, écht écht straf!
En wees maar zeker: ook ik ga mijn tentje komen opslaan wanneer het lintje geknipt is.

Gepost door: a-woman | 06-03-07

De commentaren zijn gesloten.