01-03-07

Mikado, helpende handen en vliegende chauffageketels

 
Mikado speel je niet alleen, anders had het wel solitair geheten. We waren dan ook aangenaam verrast toen Marge en David een paar dagen geleden kwamen meedoen.
 
balken davidmarge

Dubbel zoveel handen verzetten dubbel zoveel werk. Tegen het eind van de dag (of nog niet eens het eind) lagen alle balken die we handmatig zouden leggen op hun plaats. Daar moest Hoegaarden op gedronken worden! Als afsluiter flansten we nog een lekkere 'Cannellonis' in elkaar (met ricotta, spinazie en pijnboompitten, hmmmm) en aten we als 'dijkendelvers'.

Dinsdag werden de laatste balken gelegd met een kraanwagen. We maakten van de gelegenheid gebruik om ook onze chauffageketel vliegensgewijs het gebouw in te tillen. Dus na 'The flying Lego' nu ook 'The flying Chappee'.

flying chauffageketel

Buurman Jean-Claude was ook weer van de partij. Hij kwam - ook al  - helpen met het leggen van de balken.

balken jeanclaude

Het werd een mooi staaltje teamwork. Ik legde de balken op hun zij en op een blok, zodat de kraan er gemakkelijk onder kon om ze op te tillen. Ed en Jean-Claude stonden in het gebouw, elk aan een kant, elk op een ladder, om de balk aan te nemen van de kraan en ze metriculeus op hun plaats te leggen. In anderhalf uur was de klus geklaard. Sindsdien timmeren we ons een slag in de rondte om tussen alle balken tussenstukjes te zetten. En als het dan eens een paar dagen droog wil blijven, gaan we het dak dichtleggen. En dan is het definitief een écht gebouw. I like that.  

 

09:21 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (2) | Tags: dak, balken, mikado, helpende handen |  Facebook |

Commentaren

through through through doorgaan volgens mij weet jij daa alles van :-) bovendien denk ik dat al die vrijwillers later eens gratis in je sauna en dito restuarant en campingfacilities willen genieten! :-) ik kan hen geen ongelijk geven!

Gepost door: jeronimo | 01-03-07

Mmm...
Aperitief: versgeperstappelsiensap
Hoofdgerecht: cannellonissen zoals hierboven beschreven

En binnenkort ook eens nadenken over een lekker dessert?!

(Ofte: goe bezig, ni opgeven, wij staan als één man achter jullie!)


Gepost door: Kaajee | 01-03-07

De commentaren zijn gesloten.