19-02-07

Energietekort

Ik heb geen energie genoeg. Letterlijk. Ik heb het gelukkig niet over mezelf, maar over de camping. Geen energie genoeg. Electriciteit. Stroom. Courant, zoals ze het hier noemen, dus dat was mijn missie vandaag. Beetje extra stroom scoren. Ja, ik maak wat mee.

Sinds nog niet zo lang (begin van het jaar om precies te zijn) is ook in Wallonië de energiemarkt geliberaliseerd. Klinkt positief, geliberaliseerd. Maar voor het gemak moet je niet bij de liberalisatie zijn, dat heb ik vandaag aan de levende lijve mogen ondervinden:

Ik heb me deze hele zonnige maandag onledig gehouden met het probéren (met een dikke vette nadruk op probéééééren) een uitbreiding voor onze stroomcapaciteit te regelen. Ik geloof niet dat het al gelukt is trouwens. Terwijl ik toch vier keer met de dienst 'aanvraag werken' van de netwerkbeheerder heb gebeld - waar de jongens en meisjes allemaal heel vriendelijk waren al konden ze mij nauwelijks verderhelpen. Ik heb tientallen vragen beantwoord op het 'online aanvraagformulier' dat zo gedetailleerd en ingewikkeld is dat een volleerde electricien er volgens mij nog een vette kluif aan heeft en ik heb zelfs een bevestiging van 'mijn aanvraag' kunnen afprinten. Maar het is dus nog niet gelukt want nu moet ik nog iets opsturen - in tweevoud, of course - dat 'un schéma unifilaire' heet. In het frans dan, hé. Mijn Van Dale Frans-Nederlands weet alvast niet waar ze het over hebben... Straks even bij de buurman proberen.

Fieuw, ik denk dat ik morgen maar eens ga aankloppen bij het kantoor van mijn desbetreffende netwerkbeheerder, kijken of ik daar iemand met mijn vragen kan lastigvallen. Al heb ik er een hard hoofd in dat dat veel verschil zal maken. Ik voel nu al aan mijn water dat ze mij daar ook weer naar die vermaledijde website gaan doorsturen. Het is om acuut een energietekort van te krijgen. Grmblgrmbl....

17:04 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (2) | Tags: electriciteit, wel en wee |  Facebook |

Commentaren

gelukkig barst jij zelf nog steeds van energie om je project tot een goed einde te brengen

Gepost door: jeronimo | 19-02-07

Al gedacht aan...
... fietsen met dynamo's voor je gasten?

;-)

Gepost door: Kaajee | 20-02-07

De commentaren zijn gesloten.