01-02-07

Lego - Back on track (of toch min of meer)

Maandag was het de grote dag. Alles was weer netjes opgebouwd, gesteld en gepurd (van het werkwoord purren) en dat zag er dan zo uit:

lego 125

Om twee uur hadden we afspraak met de betonwagen en -pomp en je gelooft het of je gelooft het niet maar ze waren een uur te vroeg! Bon, dan maar geen lunch en onmiddellijk aan de slag. Het waren dezelfde mannen als met de vloerplaat dus na de amicale kop koffie annex klets begonnen we eraan. We waren nog geen vijf minuten bezig of het ging fout. 
Er wordt nog steeds druk gediscutieerd wat de oorzaak daarvan was. Misschien was er wat beschadiging aan de binnenkant van een blok door de storm van een tijdje terug of misschien werd het beton te snel gepompt. Het zou ook kunnen dat het eerste beton een ietsiepietsie te vloeibaar was en daardoor een te grote druk veroorzaakte.  
Gevolg was in elk geval dat in de onderste rij een stuk van een blok niet langer bereid was de druk van het gulpende beton te weerstaan en zich schaamteloos liet gaan. Resultaat: een dikke koeieflats van een paar honderd kilo beton op de vloerplaat.

gat in blok

Dus ondergetekende nam nog snel een fotootje en ruilde haar taak van werffotograaf in voor schop en kruiwagen en was daar het komende uur zoet mee. En de volgende dag stijf van. Maar gelukkig ging het de volgende twee uur wél goed. De muren werden gevuld en zijn inmiddels zo hard als ..., als ... , ja, als beton.

muren half gegoten

En het gat in de blok is ook gerepareerd, dank u. 

gat gerepareerd

Conclusie halfweg de muren: mooi systeem die lego, maar helaas niet feilloos... We zijn ondertussen alweer flink aan het opbouwen om volgende week nog eens het spel met het beton te spelen. Hopelijk deze keer zonder dijkbreuken...

 

12:52 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (4) | Tags: beton, muren, lego |  Facebook |

Commentaren

het is wel een heel grappige foto van die blub beton door de muur hoeplijk is dat makkelijk hersteld gekunne worden sollen werden mussen

Gepost door: lord cms | 01-02-07

...
Je had nu toch niet gedacht dat dat van de eerste keer goed zou gaan?

;-)

(Don't hit me... het was sterker dan mezelf...)

Gepost door: Kaajee | 01-02-07

@ Kajee ...dus wel....
What was I thinking...!?

Gepost door: Tientjuh | 01-02-07

Ik houd het klein ... ... en speel af en toe mee met de koters als ze de Lego van Pater weer bovenhalen bij oma ...

Gepost door: Pater | 02-02-07

De commentaren zijn gesloten.