31-12-06

Nieuwjaarsbrief

Oudejaarsdag vind ik altijd al een mooie dag om even halt te houden, achterom te kijken en hier en daar een conclusie te trekken. Geen beschrijving van wat we hebben gedaan dit keer, maar wat ik er van vind, van het voorbije jaar. Of beter: wat ik er vandaag van vind. Want uiteraard kan dat volgend jaar al weer anders zijn. Maar bon, bij deze mijn oudejaars- annex nieuwjaarsbrief. Mijn jaaroverzicht van een jaar dat nu echt bijna voorbij is. Een jaar waarin ik zo diep in mijn situatie ingegraven zat - lees: in het uit de grond stampen van die vermaledijde camping, dat ik bij het woord overzicht gelijk bedenk dat mijn zicht niet zo ver reikte dit jaar en dat mijn overzicht dus wel erg beperkt is. Oogkleppen zijn bij mij niet aangeboren (al zeg ik het zelf), maar dit jaar heb ik alleen maar camping gezien en alles wat daar van nabij of ver mee te maken had en kreeg, al dan niet gepland. Verwacht hier dus geen overzicht in de trant van Het Beste Boek, De Beste Film, Het Beste Optreden, de TV persoonlijkheid of weet-ik-veel-wat-nog-meer Van Het Jaar. Ik was er even niet. Volgend jaar misschien weer.


Was 2005 nog het jaar van het nieuwe begin en veel vertrouwen in het vlotte verloop daarvan, dan werden me in 2006 heel wat illusies ontnomen. Het werd een jaar van niet altijd even leuke verrassingen. Vooral de eerste helft was allesbehalve om over naar huis te schrijven. In geen geval voor herhaling vatbaar, dus ga ik het hier ook allemaal niet meer reproduceren. Te veel kommer en kwel. Hel. Getwijfel. Vanaf eind augustus werd het gelukkig allemaal wat lichter, wat positiever, opbouwender - letterlijk en figuurlijk. Maar desalnietemin ook geen katte(n?)pis allemaal, een optimist zou het minstens een grote uitdaging noemen. Maar we gingen wel door, soms met de moed der wanhoop. Elke keer blij als we weer een tussenstap gehaald hadden. Gefocust op het doel, ook bij weer een tegenslag. En we zijn er nog lang niet. Maar we staan tenminste al een stuk verder dan vorig jaar deze tijd, hoewel ik er het voorbije jaar vaak aan getwijfeld heb dat dat er nog van zou komen.

Een jaar dus om met meer dan gemengde gevoelens op terug te kijken.

Maar er gebeurden ook leuke dingen. Zo was het bijvoorbeeld ook het jaar waarin vriendin Griet haar winkel opende. Het jaar waarin mijn Big Brother annex schoonzusje nog een kindje verwachten. Het jaar waarin ik ferventer dan ooit ben gaan bloggen. Het jaar ook waarin mijn vaste medebloggers-bezoekers bleven komen, en nog een boel die zelf niet bloggen maar hier wel af en toe komen rondsnuisteren. En dat deed altijd deugd. Net als de steun die we kregen van vrienden en familie, al is het van op afstand. En we bleven gezond. Ook niet onbelangrijk. Zeker niet gezien onze activiteiten.

Update: Thanx to Little Brother om de taak van mijn geheugen voor een stuk over te nemen. Hij heeft overschot van gelijk. Ik ben het bijgevolg aan de waarheid verplicht om nog een heuglijke gebeurtenis toe te voegen aan mijn bescheiden jaaroverzicht, namelijk De Eerste en Volgende Schooldag(en) van nichtje Bente. Bij deze. En dat ze ook daar stoer haar mannetje staat, mag niemand verwonderen. En nu ik toch bezig ben: ook het jaar waarin ander nichtje Lien een geweldige campagne voerde voor de gemeenteraadsverkiezingen, er nationale en internationale media mee haalde en nog vet verkozen werd ook!

Maar het zit erop. Het is voorbij. Klaar voor de geschiedenisboeken.

Rest mij niets anders meer dan jullie allemaal een gelukkig en gezond 2007 toe te wensen, als het even kan met veel zon, alleen 's nachts regen en veel goed nieuws voor iedereen!

Gelukkig nieuwjaar!

14:46 Gepost door Tientjuh | Permalink | Commentaren (6) | Tags: wel en wee |  Facebook |

Commentaren

:-) een fijne laatste dag van het jaar Tientjuh
en voor 2007 veel vreugde en geluk samen met je dierbaren
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-12-06

Mijn eerste goed voornemen voor 2007 Mijn nichtje gaan bezoeken op haar superdeluxe camping!!

(Nichtje is uiteraard ook steeds welkom in de schone stede, hé)

Gepost door: Lien | 31-12-06

Ook vanuit Tienen... ...lieve groeten en veel ongeduld om voor het eerst ons tentje op jouw camping te mogen zetten!

Vele dikke zoenen zullen dan uitgewisseld worden (ik hou de score bij namelijk...)

xxx

Gepost door: Joël | 01-01-07

2007,
jaar van vers geperst sinaasappelsap
op een prachtige camping
in de nog prachtigere Ardennen...

Wij zijn er klaar voor,
nu jullie nog... ;-)

Nog viel Spass!

Gepost door: Kaajee | 01-01-07

Nieuwjaar we wensen jullie beiden een gelukkig en gezond 2007. Nog heel veel uithoudingsvermogen en moed voor tien ! Hopelijk zien we jullie nog een keer op een familiebijeenkomst.

Gepost door: Tante Vera | 01-01-07

;-) een schittrend nieuw jaar gewens tvol verwezenlijkingen op zijn vlaams daar in Wallonie ;-)
'thopen dat Michel Daerden geen minister van campings wordt aldaar :-)
geniet van de leuke tijden vol lekker eten, de warmte van vriendschap (aangezien je vloeverwarming nog niet werkt waarschijnlijk) ,de liefde (in harde tijden van beton en modderige aarde wel een zachtaardige afwisseling) en nja keep up the good work!

Gepost door: Jeronimo | 02-01-07

De commentaren zijn gesloten.